Crna hronika

gornji garevci kod prijedora

Veliki požar “progutao” mašine i robu u vrijednosti više od 300.000 KM

05/10/2021
Foto: YouTube/screenshot

Martić je naveo da je riječ o proizvodnoj hali porodice Zurnić površine gotovo hiljadu metara kvadratnih gdje su u požaru stradale mašine, gotovi proizvodi, repromaterijal i sam objekat koji nije bio osiguran od požara

Požar u stolarskoj proizvodnoj hali u Gornjim Garevcima prijedorski vatrogasci su lokalizovali poslije dvosatne intervencije, a, prema procjeni vlasnika, materijalna šteta veća je od 300.000 KM, rekao je Srni vršilac dužnosti starješine Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice Radovan Martić.

Martić je naveo da je riječ o proizvodnoj hali porodice Zurnić površine gotovo hiljadu metara kvadratnih gdje su u požaru stradale mašine, gotovi proizvodi, repromaterijal i sam objekat koji nije bio osiguran od požara.

On je naveo da su dojavu primili jutros u 4.59 sati i da su po dolasku na lice zatekli veći požar u razbuktaloj fazi.

“Angažovali smo i dežurne i pripravne ekipe i radili sa 15 vatrogasaca i šest vozila. Presjekli smo oko 7.00 sati širenje ka pomoćnom i stambenom objektu i lokalizovali ga, a sada je u toku raščišćavanje i pregled živog zgarišta”, rekao je Martić.

Prema njegovim riječima, sa vatrogascima su sve vrijeme pripadnici Policijske uprave Prijedor i oni će utvrditi uzrok.

“Prema riječima vlasnika, u objektu nije bilo sušare, niti otvorenog plamena, te on pretpostavlja da su uzrok instalacije”, dodao je Martić.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.