Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Više detalja o pucnjavi nakon obdukcije ubijenog Adisa Đorđijevića

policija-trebevic

Više detalja u vezi s jučerašnjom pucnjavom na dionici puta Vraca-Trebević u kojoj je, prema raspoloživim informacijama, smrtno stradao Adis Đorđijević, bit će poznato danas, nakon obdukcije tijela preminulog, saznaje Fena u Centru javne bezbjednosti (CSB) Istočno Sarajevo.

Kako mediji prenose, policiji je jučer prijavljeno da je u sarajevskoj ulici Hamdije Čemerlića nepoznata muška osoba u “škodu-fabiju” ugurala nepoznatu žensku osobu, nakon čega se automobil udaljio prema prema naselju Vraca i dalje u Istočno Sarajevo.

U policijskoj potjeri koja je uslijedila policija je, kako se navodi, sustigla vozilo u Miljevićima te je došlo do pucnjave u kojoj je teže ranjen Adis Đorđijević koji je nedugo potom preminuo u Kliničkom centru u Sarajevu.

U MUP-u Kantona Sarajevo, Feni je rečeno da oni zasada nemaju novih informacija u vezi s ovim slučajem, budući da istragu vode CJB, odnosno nadležno tužiteljstvo u Istočnom Sarajevu.

Također, u Kliničkom univerzitetskom centru Sarajevo (KCUS) Feni nisu mogli potvrditi identitet preminulog niti, navodno, otete Lejle Muhović koja je, prema prvim informacijama, zadobila povrede, uz obrazloženje da na tome insistira porodica, ne precizirajući čija, te da, zasada, ne mogu iznositi bilo kakve pojedinosti u vezi s ovim slučajem.

Prema neslužbenim informacijama, Adis Đorđijević i Lejla Muhović bili su u ljubavnoj vezi, a Đorđijević je odranije poznat organima gonjenja.