Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Više puta pregazio bivšeg svoje djevojke

pregazen pjesak omera stupca5

Sudija za prethodni postupak sarajevskog Općinskog suda potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužiteljstva koja Bojana Žugića (1982) tereti da je krajem oktobra prošle godine na mah ubio Branu Miodraga (1964) u ulici Omera Stupca.

U optužnici je navedeno da je Žugić ubistvo na mah počinio nakon što je doveden bez svoje krivnje u jaku razdraženost i prepast napadom oštećenog, piše Dnevni list.

Između optuženog i oštećenog je, stoji u optužnici, 30. oktobra prošle godine u ulici Omera Stupca, između kućnih brojeva 5. i 7., općina Centar, najprije došlo do kraće verbalne prepirke.

Miodrag je potom štapom koji je imao kod sebe počeo udarati po prednjem dijelu alfa romeo ((J04-T-841) dok se Žugić nalazio u vozilu, te po zadnjem dijelu automobila, kojom prilikom je razbio zadnje vjetrobransko staklo.

Tim napadom, stoji u optužnici, Žugić je bez svoje krivnje u doveden stanje jake razdraženosti i prepasti.
Nakon toga je u takvom stanju upravljajući alfa romeom namjerno udario i na kolovoz oborio Miodraga, a potom u namjeri da ga liši života, dok je oštećeni ležao na tlu, krećući se naprijed – nazad, više puta ga pregazio, nanijevši mu tom prilikom teške tjelesne ozljede opasne po život.

Miodrag je od nanesenih ozljeda ubrzo preminuo u Kliničkom centru Koševo. Kantonalno tužiteljstvo je uz optužnicu, Općinskom sudu uputilo prijedlog da Žugiću produži pritvor zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela. Podsjetimo, nekoliko minuta nakon ovog događaja, Žugić je sam pristupio u službene prostorije I PU, te je lišen, isprva zbog namjernog gaženja pješaka, da bi kasnije djelo prekvalificirano kao ubistvo kada je osumnjičeni predat Tužiteljstvu.

Nakon provedene istrage, optužen je za ubistvo na mah, za koje je zakonom predviđena kazna do 10 godina zatvora. Razlozi zbog kojih je između Žugića i Miodraga došlo do svađe, u optužnici nisu navedeni.

Međutim, nakon ubistva se moglo čuti da se sada već optuženi, navodno, vraćao sa metadonsko terapije u naselju Gorica, skupa sa djevojkom Eminom Hall, koja je ranije bila u vezi sa ubijenim.

Između Miodraga i Žugića je potom došlo de verbalnog sukoba. Žugić je inače, presudama Osnovnog suda Sokolac proteklih godina osuđivan na uvjetne kazne zbog nasilja u porodici, krađe i ugrožavanja javnog prometa.