Crna hronika

Lisovo

Visoko u šoku: “Bolje vam je ne idite tamo, napast će i vas”

06/07/2019

Fikret Rožajac (45) nožem usmrtio svog zeta Armina Islamovića (27)

U Visokom je danas, nakon jučerašnjeg ubistva Armina Islamovića (27) u mjestu Lisovo, gdje ga je nožem ubo punac Fikret Rožajac (45), bilo pojačano prisustvo policijskih patrola.

Na skoro svakom ćošku mogla se vidjeti policijska patrola, a brojni mještani još su u šoku zbog ubistva 27-godišnjeg mladića.

Posebno su Visočani u nevjerici, jer je punac ubio zeta, kojeg, inače, u ovom mjestu svi znaju.

– Uvijek je bio problematičan. Već je jednom ubio čovjeka. Bolje vam je ne idite gore, u Lisovo, svega je nekoliko kuća, napast će i vas. Čuvajte sebe, problematični su – upozoravali su nas mještani Visokog, piše Dnevni avaz.

Podsjetimo, ubistvu je prethodila svađa, a svemu je kumovao alkohol. Rožajac, koji je bio pijan, nakon kraće svađe sa zetom, uzeo je nož i usmrtio ga.

Povodom ovog slučaja oglasili su se i iz Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), kazavši da je dežurni tužilac na mjestu događaja obavio uviđaj.

Prema riječima Mirne Poljac, portparola Tužilaštva ZDK, obavit će se obdukcija tijela stradalog i ostale istražne radnje.

⁃ Osumnjičeni će u toku dana biti predat u nadležnost Tužilaštva te će biti ispitan, nakon čega će se tužilac opredijeliti u pogledu upućivanja prijedloga za određivanje pritvora nadležnom sudu – kaže Poljac.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.