Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vozač iz BiH u Hrvatskoj usmrtio majku i kćerku

policija hrvatska

U Slavonskom Brodu sinoć se oko 23 sata dogodila strašna saobraćajna nesreća u kojoj su smrtno stradale majka i kćerka, M.K. (43) i G.M. (14).

Nesreća se dogodila na 93. kilometru autoceste između čvorova Popovača i Kutina u smjeru Slavonskog Broda, javljaju mediji u Hrvatskoj.

Upriključno vozilo za zabavne igre, odnosno mini lunapark koje je vukao automobil slavonskobrodskih oznaka, velikom se brzinom zabio automobil daruvarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 42-godišnji italijanski državljanin. Do udara automobila u prikolicu došlo je najvjerojatnije zbog prevelike brzine. U automobilu su bile četiri ženske osobe.

U tom trenutku prema mjestu nesreće dojurio je treći auto, njemačkih oznaka, koji je vozio 38-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine. On je, najvjerojatnije u pokušaju da izbjegne udar u rasute dijelove prikolice lunaparka na autocesti, skrenuo u zaustavnu traku i udario u zaustavljeno vozilo iz kojeg nisu uspjele izaći majka i kći.

Policija je utvrdila da je bh. državljanin bio pod dejstvom alkohola od 1,30 promila, a 14 – godišnja djevojčica danas je trebala proslaviti 15-ti rođendan.

Protiv 43-godišnjeg Italijana i 38-godišnjeg BiH državljanina bit će podnesene krivične prijave.