Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vozač kombija koji je usmrtio dječaka (10) već bio u zatvoru zbog slične nesreće

nesreca bl444
Foto: Nezavisne

Okružno tužilaštvo Banja Luka naložilo je obdukciju tijela desetogodišnjeg dječaka čiji su inicijali V.P. koji je preminuo od posljedica saobraćajne nesreće u banjalučkom naselju Motike.

U ovom trenutku optužnica protiv vozača kombija još nije podignuta.

“Uglavnom, cijela istraga mora se završiti i tek nakon toga možemo pričati o podizanju optužnice protiv vozača”, rečeno je “Nezavisnim novinama” u Tužilaštvu.

Preminuli desetogodišnjak teško je povrijeđen 10. oktobra u saobraćajnoj nesreći u banjalučkom naselju Motike, u Ulici kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića.

Dječaka je tada udario kombi kojim je upravljao Goran Šurlan (32), takođe iz Banjaluke. Šurlan je već jednom bio u zatvoru i to takođe zbog nesreće u kojoj je stradala jedna osoba.

Neki očevici ove stravične saobraćajne nesreće potvrdili su da je dječaka udario kombi u trenutku kada je izašao iz autobusa i krenuo prema putu. Na ovom putu kroz Motike 2013. godine poginuo je Milan Milešević (18) na neosvijetljenom dijelu saobraćajnice dok se vraćao kući.

Desetogodišnjak kojeg je udario kombi izgubio bitku za život

Dječak je odmah po prijemu u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske priključen na aparate za mehaničku ventilaciju, ali poslije višednevne borbe nije uspio da se izbori sa povredama i juče je preminuo.

Sahrana će biti obavljena sutra u 13.00 časova na groblju “Sveta Ognjena Marija” u naselju Donji Drakulić.