Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Općina Srbac

Vozač mopeda se sudario s automobilom i na mjestu poginuo, objavljen mu je identitet

Danilo: U prometnoj nesre?i stradao voza? mopeda te je preba?en u Op?u bolnicu
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Ilustracija

Tužilac je naložio da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere kao i vještačenja, na utvrđivanju svih okolnosti saobraćajne nezgode, a naložena je i obdukcija

Na lokalnom putu u mjestu Nožičko, Općina Srbac, sinoć oko 20,50 sati, dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je jedno lice smrtno nastradalo, saopćeno je iz Okružnog tužilaštva Banja Luka.

– U saobraćajnoj nezgodi učestvovali su: putničko vozilo marke „Peugeot“ kojim je upravljao Dejan Marić, rođen 2003. godine, iz Prijebljeza, Opština Srbac, i moped kojim je upravljao Ilija Romić, rođen 1957. godine, iz Prijebljeza, Opština Srbac. Prilikom saobraćajne nezgode smrtno je nastradao vozač mopeda Romić Ilija, navodi se u saopćenju.

Uviđaj na licu mjesta nezgode obavio je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka Goran Rakić, zajedno sa policijskim službenicima Policijske stanice Srbac.

Tužilac je naložio da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere kao i vještačenja, na utvrđivanju svih okolnosti saobraćajne nezgode a naložena je i obdukcija tijela smrtno nastradalog lica koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu RS.