Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

hercegovina

Vozali se u Mercedesu pijani i pucali iz kalašnjikova

policija
Foto: Avaz/ Ilustracija

M. K. je alkotestiran pri čemu mu je utvrđeno prisustvo 2,57 posto alkohola

U srijedu u 22.40 sati Policijskoj upravi Čapljina prijavljeno je da nepoznata osoba u Šuškovom naselju puca u zrak iz automatskog oružja kroz prozor sivog mercedesa.

Nedugo zatim prijavljena je pucnjava na Počitelj brdu, u blizini groblja, sapćeno je iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Po saznanju da bi se počinitelji mogli nalaziti u jednom od ugostiteljskih objekata u Modruču, policijski službenici PS/SP Čapljina ispred ugostiteljskog objekta “Ivana” zatekli su vozilo marke mercedes sive boje, u kome se nalazila automatska puška kalašnjikov.

U ugostiteljskom objektu zatečen je M. K. (1993.) iz Šuškovog naselja koji je priznao da je on upravljao navedenim vozilom, te da je automatska puška njegova. M. K. je alkotestiran pri čemu mu je utvrđeno prisustvo 2,57 posto alkohola.

S navedenim je u društvu bio P. Š. (2001.) iz Šuškovog naselja, koji je također alkotestiran i utvrđeno mu je 1,49 posto alkohola.

Predmeti u vezi s krivičnim djelom su uz potvrdu izuzeti, a navedene osobe su lišene slobode i zadržane u prostorijama za zadržavanje. Upoznat nadležni tužitelj, te poduzete sve potrebne mjere, stoji u saopćenju.