Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vozilo iz BiH htjeli prokrijumčariti u Srbiju

granicna-policija-bih-sprijecen-nezakonit-promet-tekstila-i-medicinskih-preparata_1461322353
Ilustracija

Službenici Postrojbe granične policije Brod u četvrtak su lišili slobode S.G. (1979.), državljanina Bosne i Hercegovine jer je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Travniku zbog krađe, priopćeno je iz GP BiH.

On je kontroliran na Međunarodnom graničnom prijelazu Brod prilikom izlaska iz BiH te predat službenicima Sudbene policije Odžak.

Dan ranije, 16. studenoga, službenici Postrojbe granične policije Hum lišili su slobode A. D. (1987.) jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Novom Gradu zbog nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija. Bh. državljanin je kontroliran na MGP Hum pri ulasku u BiH i predam službenicima Sudske policije Trebinje.

Službenici Postrojbe granične policije Zvornik, u srijedu, 16. studenoga, dostavili su Okružnom tužiteljstvu u Bijeljini izvješće protiv državljana Republike Srbije N.C. (1994.) i N.K. (1994.) zbog postojanja osnova sumnje da su počinili produženo kazneno djelo utaje u sticaju s kaznenim djelima falsificiranje isprave i neovlaštenog korištenja osobnih podataka (krađa identiteta), a sve u vezi s kaznenim djelom zločinačkog udruženja Kaznenog zakona Republike Srpske.

Prethodno su službenici PGP Zvornik na MGP Karakaj spriječili pokušaj izlaska osobe vozilom Mazda, vlasništvo rent-a-car agencije, bh. registarskih oznaka.

Vozilom je upravljao državljanin Republike Srbije R.K. (1995.) koji je trebao prevesti vozilo za novac na teritorij Srbije kako bi bilo prodano trećim osobama. Utvrđeno je da se u vezu s ovim događajem dovode N.C. i N.K. protiv kojih je i podneseno izvješće o navedenim kaznenim djelima, navodi se u priopćenju.