Crna hronika

sudski epilog tragedije

Vozio 24 km/h preko ograničenja, prošao kroz crveno, poginule tri osobe: Četiri godine zatvora

21/02/2022

Uz zatvorsku kaznu, Siniši je izrečena i zabrana upravljanja vozilom "B" kategorije u trajanju od tri godine, koja se računa od dana pravnosnažnosti opresude

Okružni sud u Doboju osudio je Sinišu S. iz Brčkog na četiri godine zatvora, za učestvovanje u saobraćajnoj nesreći u kojoj su poginule tri osobe u Ločnarima, opština Donji Žabar.

Prema presudi, u momentima sudara, 5. septembra 2020. godine, oko 2.20, on je upravljao vozilom audi B8.

“Približavajući se četvorokrakoj složenoj raskrsnici, na kojoj je saobraćaj regulisan semaforom, vozio je brzinom od oko 84,8 km/h, iako je brzina ograničena do 60 km/h”, navodi se u presudi, a potvrđeno je “Nezavisnim novinama”.

Kako se dodaje, nastavio je tom brzionom kretanje, te nije zaustavio svoje vozilo i kada mu je bilo upaljeno crveno svjetlo.

U tom trenutku, dodaje se, magistralnim putem kretao se mercedes-benz 110 vito, kojim je upravljao B.F. i kojem je na semaforu takođe bilo upaljeno crveno svjetlo, vozeći brzinom 63,85 km/h, iako je ograničenje bilo do 40 km/h.

Zbog toga je, dodaje se, u zoni raskrsnice došlo do udara prednjeg čeonog dijela audija, kojim je upravljao optuženi, u prednju desnu bočnu stranu mercedesa, kojim je upravljao B.F.

“Usljed toga su poginuli vozač mercedesa B.F, te putnici u tom vozilu B.Dž. i D.A.”, ističe se u presudi.

Istaknuto je da se Siniša B, kao učesnik u saobraćaju na putevima, nije pridržavao saobraćajnih propisa i tako je ugrozio saobraćaj, te doveo u opasnost život ljudi, pa je uslijed toga poginulo više lica.

Uz zatvorsku kaznu, Siniši je izrečena i zabrana upravljanja vozilom “B” kategorije u trajanju od tri godine, koja se računa od dana pravnosnažnosti opresude.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.