Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Za 24 sata 14 saobraćajnih nesreća u TK, povrijeđeno devet osoba

hitna

Na području Tuzlanskog kantona u protekla 24 sata dogodilo se 14 saobraćajnih nezgoda u kojima je povrijeđeno devet osoba, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Tuzlanskog kantona.

U saobraćajnoj nezgodi u mjestu Podgajevi, opština Živinice, povrijeđeni su vozači automobila “fiat” čiji su inicijali A.H. /25/ iz Kladnja i “peugeotu” čiji su inicijali S.K. /58/ iz Tuzle, te žena suvozač u “peugeotu” čiji su inicijali H.K. /52/ iz Tuzle.

Oba vozača i suvozač prevezeni su u Univerzitetski klinički centar Tuzla, gdje su zadržani na liječenju.

Na regionalnom putu Živinice-Kalesija u mjestu Gornje Dubrave u saobraćajnoj nezgodi u kojoj su učestvovala tri automobila povrijeđene su dvije osobe.

Povrijeđena je djevojka čiji su inicijali M.D. /22/ iz Kalesije, koja je vozila automobil “mazda”, te saputnica u vozilu “passat” čiji su inicijali H.D. /52/, koja je zadržana na liječenju u Univerzitetski klinički centar Tuzla.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi učestvovala su vozila “passat” kojim je upravljao mladić čiji su inicijali H.M. /27/ iz Kalesije, “citroen” koji je vozio M.N. /58/ iz Zvornika i “mazda” kojom je upravljala povrijeđena djevojka.