Crna hronika

Za 2500 KM prevario oca zatvorskog cimera u KPZ Tuzla

29/08/2016

Općinski sud Tuzla odredio je jednomjesečni pritvor očito nepopravljivom Aldinu Hodžiću (29) iz Lukavca zbog sumnje da je prevario, ugrozio sigurnost i počinio teške krađe.

“Hodžić je osumnjičen da se ocu dojučerašnjeg cimera u KPZ Tuzla lažno predstavio kao djelatnik ovog zavoda te da mu za navodnu uslugu ranijeg puštanja njegovog sina iz zatvora treba isplatiti 2500 KM. Čovjek je to i učinio i dopustio da ga Hodžić drži u zabludi i ošteti za ovaj iznos bez bilo kakve mogućnosti da obećano i učini.

Također, osumnjičen je i da je krajem decembra 2015. u Lukavcu maloljetniku uputio ozbiljne prijetnje po njegovu sigurnost, kao i to da je u četiri navrata provaljivao u stanove, kuće i jednu instituciju u Lukavcu, odakle je krao novac, zlato, tehničke uređaje i druge vrijednost te oštetio vlasnike i sebi pribavio protupravnu imovinsku korist u iznosu većem od 33.000 KM”, kaže glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović.

Inače, Hodžić je hapšen i u martu kao pripadnik 6-člane grupe koja je za godinu dana izvršila 51 provalu u općinama Kalesija, Živinice, Sapna, Lukavac, Tuzla, Srebrenik, Gradačac i Gračanica.

Komentari