Za napadačima na povratnika u Lukavcu raspisan veći broj međunarodnih potjernica

napad policija povratnik

Policija u Irigu, po nalogu nadležnog tužioca, odredila je zadržavanje do 48 časova za četiri državljanina BiH i jednog Srbije, zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

U pretresu automobila “pežo” u kojem su zatečeni osumnjičeni na području Iriga, policija je pronašla pištolj sa okvirom, u nelegalnom posjedu.

Ova lica dovode se u vezu sa izvršenjem više razbojništava, teških krađa i drugih krivičnih djela na području Republike Srpske, a u toku je provjera dobijenih informacija, navodi se u saopštenju MUP-a.

Osumnjičeni će u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu biti dovedeni na saslušanje u Osnovno javno tužilaštvo u Rumi.

Iz Centra javne bezbjednosti Bijeljina sinoć je saopšteno da su na području Srbije uhapšena četvorica razbojnika za kojima je trajala opsežna policijska potraga zbog razbojništva na Ozrenu i pucnjave na federalnu policiju.

U Srbiji su uhapšeni braća Zoran i Slaviša Mihajlović iz Bijeljine, Velibor Tomić iz Lopara, te Ilija Ivanović iz Bijeljine, koji im je pomagao u izvršenju krivičnih djela, dok je lice čiji su inicijali N.K. uhapšeno na području Bijeljine.

Ova organizovana kriminalna grupa uhapšena je uz veliku pomoć i saradnju Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i Policijske uprave Šabac.

U zajedničkoj akciji potrage učestvovali su pripadnici Specijalne jedinice policije MUP-a Republike Srpske, pripadnici bijeljinskog i dobojskog CJB, MUP-a Tuzlanskog kantona i Granične policije, uz vazdušnu podršku Helikopterskog servisa MUP-a Srpske.

Organizovana kriminalna grupa je u proteklom periodu na području Republike Srpske i Federacije BiH izvršila više teških krivičnih djela, a za njima je bio raspisan veći broj međunarodnih i centralnih potjernica.

Ova kriminalna grupa osumnjičena je da je 25. februara iz automatskog oružja pucala na pripadnike federalne policije, koji su u naselju Rosulje vršili uviđaj radi rasvjetljavanja razbojništva nad Urošem Stojanovićem (87), srpskim povratnikom u Donju Brijesnicu kod Lukavca.

Stojanović, koji živi sam u porodičnoj kući u zaseoku Rosulje, pretučen je 24. februara i nanesene su mu teške povrede.