Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Za saobraćajne prekršaje duguju više od 15.000 KM, oduzeta dva vozila

oduzeta-vozila-butmir1

Sarajevska policija privremeno je oduzela vozila od dvije osobe za koje je utvrđeno da su višestruki povratnici u vršenju saobraćajnih prekršaja, te da na ime izrečenih kazni duguju više od 15.000 KM.

Naime, 21. oktobra policijski službenici Jedinice za saobraćaj MUP-a KS-a su u mjestu Blažuj, općina Ilidža, iz saobraćaja isključili vozača H. H. iz Sarajeva, koji je zatečen da upravlja opel astrom (E83-K-760), vlasništvo A. K. iz Sarajeva, pod dejstvom opojnih droga ili lijekova na kojima je naznačeno da ne smiju da se upotrebljavaju prije i za vrijeme vožnje, dok vozilo kojim je upravljao nije imalo propisane uređaje i opremu.

– Izvršenim uvidom registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da vozač višestruki povratnik u vršenju teških prekršaja iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH kao što su upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola, upravljanje neregistrovanim vozilom, prolazak kroz raskrsnicu vozilom kada je na semaforu uključeno crveno svjetlo za vozila i slično, a u Registru novčanih kazni ima dug u iznosu od 6.780 KM.

Dan kasnije službenici iste Jedinice MUP-a KS-a su u ulici Zmaja od Bosne, općina Novo Sarajevo, iz saobraćaja isključili H. E. iz Sarajeva, koji je zatečen da upravlja jettaom (M73-O-829), vlasništvo K. M. iz Sarajeva, prije sticanja prava na upravljanje motornnim vozilom.

– Uvidom u registre prekršajnih evidencija i novčanih kazni, utvrđeno je da je H. E. višestruki povratnik u vršenju teških saobraćajnih prekršaja (upravljanje vozilom prije sticanja prava na upravljanje, upravljanje neregistrovanim vozilom i sl.), a u Registru novčanih kazni ima dug od 7.640 KM. Pošto se do sada izrečenim sankcijama nije postigla svrha kažnjavanja, jer su obojica nastavili sa najtežim oblicima saobraćajnih prekršaja, čime direktno ugrožavaju javnu sigurnost, a na osnovu saglasnosti sudije Općinskog suda u Sarajevu, od H. H. i H. E. su privremeno oduzeta vozila. Ista su do okončanja prekršajnog postupka deponovana na depou MUP-a Kantona Sarajevo u Butmiru, saopćeno je iz sarajevske policije.