Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Za ubistvo u Istočnom Sarajevu dobili 39 godina robije

rs-Vidovic-dovodjenje-u-s_620x0 (1)
Saša Vidović i Aleksandar Bulatović

Za ubistvo Miroslava Lazarevića (32), a koji je u jesen 2016. godine izrešetan iz automatske puške u Istočnom Novom Sarajevu, prvooptuženi Saša Vidović (36) iz Bijeljine osuđen je na 20 godina, a drugooptuženi Aleksandar Bulatović (32) na 19 godina robije, javljaju Nezavisne novine.

Presudu im je danas izrekao Okružni sud u Banjaluci. Optužnica Republičkog javnog tužilaštva, podsjetimo, teretila je Vidovića i Bulatovića da su organizovali ubistvo, te da su prvo ukrali BMW X5, kojim su se dovezli do Istočnog Novog Sarajeva, i napravili sačekušu, te ubili Lazarevića, a onda pobjegli u Sarajevo i zapalili taj terenac s oružjem i municijom.

Presuda je izrečena sa sat zakašnjenja, pošto je bila odgođena zbog lažne dojave o postavljenoj bombi u Okružnom sudu u Banjaluci.

Podsjetimo, ovo suđenje obilježio je niz zanimljivih svjedočenja, o čemu su “Nezavisne” ranije pisale. Tako je jedan od svjedoka ranije ispričao da je, nakon tog zločina, Saša Vidović u momentima kada je u policijskoj potjeri sarajevskim ulicama uhapšen, na sebi, uz jaknu, imao samo – bokserice.