Crna hronika

Teslić i Doboj

Za vrijeme policijskog sata pijani vozači skrivili nesreće

29/03/2020

Policijska uprava Doboj apeluje na građane da poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona

Policijski službenici Policijske stanice Teslić jučer su uhapsili N. D. iz Teslića, koji je za vrijeme policijskog sata prouzrokovao saobraćajnu nezgodu pod dejstvom alkohola.

Istog dana, oko 20.10 sati, navedeno lice je upravljajući automobilom “Audi” sletjelo sa kolovoza. Izvršenim alkotestiranjem kod navedenog je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 1, 67 g/kg.

Istog dana, oko 5 sati, na magistralnom putu u mjestu Ritešić kod Doboja, dogodila se saobraćajna nezgoda, u kojoj je učestvovalo lice inicijala Š.S. sa područja opštine Živinice, koje je upravljajući putničkim automobilom marke „Fiat”, sletjelo sa kolovoza.

Izvršenim alkotestiranjem kod navedenog lica je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 1, 27 g/kg. Navedenom licu je ukazana ljekarska pomoć u Službi hitne pomoći Doma zdravlja Doboj, odakle je isto upućeno u dobojsku bolnicu.

-Policijski službenici Policijske uprave Doboj na području teritorije koju operativno pokrivaju, zbog nepoštovanja Zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja lica, kojom je zabranjeno kretanje lica sa navršenih 65 godina života i više, kao i zabrane kretanje svim licima na javnim površinama u vremenu od 20 do 5 časova, u protekla 24 časa sankcionisali su ukupno 10 građana (Doboj – 6, Teslić – 3, Modriča – 1).
Od ukupnog broja, devet lica je sankcionisano zbog nepoštovanja policijskog časa, dok je lice inicijala D.S. sa područja grada Doboja sankcionisano zbog nepoštovanja mjera izolacije. Navedenim licima su uručeni prekršajni nalozi iz člana 22. Zakona o javnom redu i miru Republike Srpske.

-Policijska uprava Doboj apeluje na građane da poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj, a kojim se propisuju vanredne mjere u cilju prevencije širenja virusa korona „SARS-CoV-2“ i „COVID-19“ bolesti na teritoriji Republike Srpske- saopšteno je iz policije.

Komentari

Autor: SrpskaInfo.com

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.