Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Osuđen na 5,5 godina zatvora

Zajedno pili u kafani, pa ga izudarao letvom i opljačkao

okruzni sud doboj333

Prišao mu je sa leđa i počeo ga udarati letvom po glavi i tijelu, na što je oštećeni rekao “Nemojte me tući”

Okružni sud u Doboju osudio je Dobojliju Mustafu Mujića na pet i po godina zatvora jer je, kako je navedeno u presudi, drvenom letvom pretukao i opljačkao E.H. te od njega oteo kožnu jaknu i oko 300 eura.

Kako je potvrđeno “Nezavisnim”, u presudi piše da je 5. marta prošle godine, oko 22.15 sati, optuženi došao u lokalnu kafanu, gdje ga je za svoj sto pozvao E.H, i gdje su sjedili do fajronta.

“Kada ih je gazdarica upozorila na kraj radnog vremena, optuženi je popio piće i izašao iz objekta prije oštećenog, da bi zatim maskirnu jaknu koju je imao na sebi skinuo i obukao naopako, kako na njoj ne bi ostalo tragova, a zatim došao kod željezničke pruge, znajući da će tim putem oštećeni ići do kuće”, piše u presudi.

Tu je, dodaje se, pronašao drvenu suhu bukovu letvu, te je u kanalu pored pruge, u mraku, sačekao E.H.

“Prišao mu je sa leđa i počeo ga udarati letvom po glavi i tijelu, na što je oštećeni rekao ‘Nemojte me tući’, ali ga je optuženi nastavio udarati, zbog čega je E.H. podigao ruke da zaštiti glavu”, navodi se u presudi.

Dodaje se da je E.H. zadobio višestruke povrede.

“Optuženi mu je skinuo crnu kožnu jaknu u kojoj je bio novčanik sa 300 eura, te lična karta, kao i mobilni telefon, koje je odnio sa sobom”, ističe se u presudi.