Crna hronika

snimljeno kod doboja

Zamalo izbjegnuta tragedija: Prelazio prugu dok je nailazio voz

03/09/2021
Foto: Facebook

Kako se vidi na snimku, vozač automobila je ignorisao drumsku i svjetlosno-zvučnu signalizaciju, te prešao preko pruge dok je nailazio voz

Željeznice Republike Srpske danas su objavile snimak zabilježen 31. augusta na pružnom prijelazu “Rudanka” kod Doboja gdje je zamalo izbjegnuta tragedija.

Naime, kako se vidi na snimku, vozač automobila je ignorisao drumsku i svjetlosno-zvučnu signalizaciju, te prešao preko pruge dok je nailazio voz.

“Vozač drumskog vozila je 31. augusta oko 17 časova na putnom prelazu ‘Rudanka’ kod Doboja, ignorisanjem i nepoštovanjem drumske, kao i svjetlosno – zvučne signalizacije ugrozio svoj, kao i živote ostalih učesnika u saobraćaju. Samo pukom srećom izbegnuta je tragedija”, saopštili su iz Željezni ca RS-a.

Kako dalje navode, svi putni prelazi na prugama Željeznica RS-a obezbeđeni su u skladu sa zakonskim propisima, a način i nivo osiguranja putnog prelaza zavise od kategorije puta, dopuštene brzine na pruzi i gustine drumskog saobraćaja, što je definisano zakonom i propisima koji uređuju oblast željeznica.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.