Crna hronika

podjela imovine

Zaova organizovala hajku na snahu: Detalji tučnjave žena kod Gradačca

24/08/2019

Slučaj je pripadnicima Policijske uprave Gradačac istog dana u 16:25 sati prijavila R. M. (39)

Podjela imovine bivših supružnika motiv je za brutalnu tuču u kojoj je učestvovalo pet ratobornih žena kod Gradačca, saznaje “Avaz”. Slučaj, o kojem bruji naša zemlja i region, odigrao se jučer oko 16 sati u gradačačkom naselju Vučkovci.

Izvor blizak istrazi otkrio je da je D. M. diobom bračne imovine dobila pola kuće, sa čime se nisu mogle pomiriti zaova i njena kćerka. Tako su skovale plane i napale snahu. U tuču su se uključile još najmanje dvije žene, a svi akteri žive u inostranstvu.

Slučaj je pripadnicima Policijske uprave Gradačac istog dana u 16:25 sati prijavila R. M. (39). Prema navodima iz prijave, S. J. (55) je prijetila i upućivala psovke njenoj kćerki. Potom je S. J. sa nekoliko žena došla u privatnu kuću R. M. gdje je došlo do okršaja. Kako saznajemo, sijevale su pesnice na sve strane, a bilo je i težih udaraca.

Akteri makljaže D. M., R. M., A. V., S. V. i H. M. zatražile su ljekarsku pomoć u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja u Gradačcu. Povrijeđene S. V. i H. M. zadobile su teže povrede pa su zbrinute u tuzlanskoj bolnici.

U slučaj se uplelo i nadležno tužilaštvo koje je otvorilo opsežnu istragu. U toku je saslušanje aktera incidenta i kvalifikacija krivičnih djela.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.