Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Akcija MUP-a TK

Zapljena vrijedna 600.000 maraka: Vrijednu “robu” krili u zakopanom buretu

bure

U posljednoj akciji zaplijenjena je veća količina ekstazija i spida

Pripadnici Uprave policije MUP-a TK-a su 14. i 15. septembra ove godine na području tuzlanskog naselja Bare izvršili pretrese, te uhapsili jedna osoba sa više od 11 kilograma droge tržišne vrijednosti skoro 600.000 KM.

U MUP-u je danas održana konferencija za novnare na kojoj je istaknuto da se radio o akciji Uprave policije MUP-a TK koja se provodi na suzbijanju i sprječavanju zloupotrebe opojnih droga.

U posljednoj akciji zaplijenjena je veća količina ekstazija i spida. Kako javlja Tuzlanski.ba, droga je pronađena u plastičnom buretu koje je bilo zakopano u zemlji.

– Službenici uprave policije Odjela za suzbijanje zloupotrebe opojnih droga su 14. i 15. septembra izvršili određene pretrese na području grada Tuzla tačnije u naselju Bare. Tokom pretresa su pronađene 7.324 komada tableta, za koje se naknadnim vještačenjem utvrdilo da se radi o opojnoj drogi ekstazi, te te 5,637 grama praškaste materije za koju se također naknadnim vještačenjem utvrdilo da se radi o drogi ekstazi. Pronađene su i 22 PVC vakum pakovanja s bijelom praškastom materijom oko 11,3 kilograma, za koju se naknadnim vještačenjem utvrdilo da se radi o spidu. Zaplijenjeno je 429 ostalih predmeta, čije je dokumentovanje u toku, istakao je Direktor Uprave policije MUP-a TK Dževad Korman.

Zbog interesa istrage, kako je istakao, Korman nije iznosio detalje o osobi koja se dovodi u vezu sa zapljenjenom drogom.