Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zašto je penzionisani policajac ubio suprugu pa sebe?

junuzovic

Još nije poznato šta je navelo 62-godišnjeg Ishaka Junuzovića da ubije svoju suprugu Bahiru, a potom i sebe, u porodičnoj kući u Ratkovićima kod Čelića.

Kako se neslužbeno doznaje, Ishak Junuzović penziju je zaradio u Hrvatskoj radeći kao policajac. Sa suprugom je živio u Rijeci, a posebno u posljednje vrijeme, često su navraćali u Ratkoviće, gdje su imali kuću.

Na temelju istrage utvrđeno je da se najvjerovatnije radi o ubistvu i samoubistvu, prenosi Pogled.ba

– Ishak Junuzović je svojoj supruzi Bahiri nanio više ubodnih rana po vratu od kojih je preminula na licu mjesta. Potom je ubodne rane u trbuh nanio i sebi i od njih je na kraju preminuo – potvrđeno je u Kantolanom tužiteljstvu TK.

Pronađeni nož poslan je na vještačanje, a naređene je i obdukcija tijela preminulih.

Supružnici su pronađeni u zaključanoj kući nakon što je rodbina javila da ne mogu stupiti u kontakt sa njima. Po dolasku do kuće u kojoj je bračni par često boravio, policija je morala provaliti vrata. Prizor koji su zatekli ih je prestravio. Pored bračnog para u lokvi krvi pronađen je nož, ali i oproštajno pismo, prenosi Faktor.

Neslužbeno se dozanje da su supružnici već neko vrijeme imali razmirice, ali šta je dovelo do užasnog zločina još nije poznato.