Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

rusmir karkin

Zašto se Berberović izjasnio da nije kriv za smrt Azre i Alme? Odgovor je dao njegov advokat

Foto: Screenshot

“Pokušat ćemo u suđenju određene činjenice za koje mi smatramo kao odbrana da nisu pravilno utvrđene i pokušat ih ispraviti. Sve ostalo je na sudu”

Rusmir Karkin, branilac Armina Berberovića kojeg Tužilaštvo Kantona Sarajevo tereti za smrt dvije mlade doktorice Alme Suljić i Azre Spahić kazao je da sada slijedi izvođenje dokaza tužilaštva.

Također je objasnio zašto se Berberović izjasnio da nije kriv.

– Da se izjasnio da je kriv, ne bi bilo suđenja, bio bi zakazan glavni pretres gdje bi se razgovaralo o otežavajućim i olakšavajućim okolnostima. To je razlog što se on izjasnio da nije kriv. Pokušat ćemo u suđenju određene činjenice za koje mi smatramo kao odbrana da nisu pravilno utvrđene i pokušat ih ispraviti. Sve ostalo je na sudu, rekao je Karkin, prenosi N1.

Podsjetimo, Edin Suljić i Adela Suljić, roditelji doktorice Alme Suljić koju je automobilom usmrtio Armin Berberović obratili su se medijima nakon što se Berberović izjasnio da nije kriv za smrt Suljić, te druge doktorice Azre Spahić.

Kazali su. između ostalog, da ne znaju kada im je bilo gore, na dan kada su sahranili dijete ili danas.

Podsjećamo, Tužilaštvo Kantona Sarajevo podiglo je, 14. novembra, optužnicu protiv Berberovića, zbog krivičnog djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja, u vezi s krivičnim djelom ugrožavanje bezbjednosti javnog saobraćaja.

Berberoviću, kojem je produžen pritvor, stavlja se na teret da je kao učesnik u saobraćaju, ne pridržavajući se propisa, ugrozio javni saobraćaj, dovodeći u opasnost živote ljudi, usljed čega je prouzrokovana smrt dviju osoba, dok je jedna osoba zadobila lake tjelesne povrede.