Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tužilaštvo BiH

Zatražen pritvor za državljanina Crne Gore zbog krijumčarenja 55 kilograma droge

Tuzilastvo1

Osumnjičeni je lišen slobode, nakon što je pregledom vozila kojim je upravljao, otkrivena i oduzeta količina od oko 55 kilograma tvari koja asocira na opojnu drogu marihuana-“skunk”, namijenjenu ilegalnom narko tržištu u zemljama EU

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine dostavilo je prijedlog pritvora za državljanina Crne Gore osumnjičenog za krijumčarenje opojne droge, javlja Anadolu Agency (AA).

Prijedlog pritvora upućen je za osumnjičenog, u čijem je vozilu na graničnom prijelazu Gradiška, zaplijenjeno oko 55 kilograma tvari koja asocira na opojnu droge marihuana “skunk” a točan sastav bit će utvrđen stručnim vještačenjem.

Naime, dežurni tužitelj Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, nakon zaprimljenog izvješća Granične policije BiH, uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za Marka Danilovića, rođenog 1999 godine, državljanina Crne Gore.

Osumnjičeni je lišen slobode, nakon što je pregledom vozila kojim je upravljao, otkrivena i oduzeta količina od oko 55 kilograma tvari koja asocira na opojnu drogu marihuana-“skunk”, namijenjenu ilegalnom narko tržištu u zemljama EU.

Ova količina opojne droge, otkrivena je u skrivenim pregradama u teretnom motornom vozilu registarskih oznaka Crne Gore, a na ilegalnom tržištu u zemljama na području EU, dostiže cijenu od više stotina hiljada KM.

Vozilo i opojna droga su oduzeti sukladno naredbi Suda BiH, a za osumnjičenog je predoženo određivanje mjere pritvora, jer se radi o stranom državljaninu, koji bi odlaskom iz BiH, postao nedostupan pravosuđu Bosne i Hercegovine.

Rad na ovom predmetu se intenzivno nastavlja.