Tužilaštvo BiH

Zatražen pritvor za državljanina Srbije zbog krijumčarenja narkotika

sud tužilaštvo bih vstv
Foto: Fena

Mjera pritvora predložena je zbog opasnosti od bjekstva, s obzirom na to da je osumnjičeni državljanin R Srbije, te da nema prebivalište niti boravište u BiH

Postupajući tužilac Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, nakon ispitivanja, uputio je prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog Željka Stekića, rođenog 1969. godine u Šapcu, državljanina Republike Srbije, koji je lišen slobode u akciji policije MUP-a RS, po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Osumnjičeni je pod istragom zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo – neovlašteni promet opojnim drogama.

Osumnjičeni se tereti da je dana 01.09.2023. godine, vršio međunarodno krijumčarenje opojne droge “kokain” u količini od 525 grama iz R Srbije na teritoriji Bosne i Hercegovine, u čemu je spriječen od pripadnika MUP-a RS na području Zvornika, kojom prilikom je izvršeno i privremeno oduzimanje ove opojne droge skrivene u pretincu vozila kojim je upravljao osumnjičeni.

Mjera pritvora predložena je zbog opasnosti od bjekstva, s obzirom na to da je osumnjičeni državljanin R Srbije, te da nema prebivalište niti boravište u BiH, a također i s obzirom i na težinu krivičnog djela za koje se sumnjiči, te zaprijećenu kaznu od najmanje tri godine zatvora, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.