Crna hronika

zapljena cigareta

Zaustavili Audi na putu Sarajevo – Konjic, u njemu nađena roba vrijedna 54.400 KM

27/04/2021

Protiv lica kod kojeg je pronađena navedena roba biće podnesen izvještaj Tužilaštvu BiH zbog postojanja osnovane sumnje o počinjenom krivičnom djelu Nedozvoljen promet akciznim proizvodima

Ovlaštena službena lica Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) Bosne i Hercegovine, Regionalnog Centra Sarajevo, pronašli su, a potom i oduzeli, 320 kilograma rezanog duhana koji nije bio obilježen akciznim markicama UIO BiH čija procijenjena tržišna vrijednost iznosi oko 54.400 KM.

“Prilikom provjere roba, na putnoj komunikaciji Sarajevo – Konjic, zaustavljeno je putničko motorno vozilo ‘Audi A6’ koje se kretalo iz pravca Konjica prema Sarajevu. Prilikom provjere utvrđeno je da vozač inicijala D. M. iz Gruda prevozi rezani duhan i to na zadnjim sjedištima, u gepeku vozila i na mjestu ispred suvozačevog sjedišta”, navodi se u saopštenju iz UIO BiH i dodaje da je rezani duhan bio namijenjen za prodaju na crnom tržištu.

Protiv lica kod kojeg je pronađena navedena roba biće podnesen izvještaj Tužilaštvu BiH zbog postojanja osnovane sumnje o počinjenom krivičnom djelu Nedozvoljen promet akciznim proizvodima.

Ovlaštenim službenim licima UIO BiH asistenciju su pružali policijski službenici MUP-a KS, PS Hadžići.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.