Crna hronika

Završen uviđaj na Vlašiću: Konj aktivirao minu?

21/05/2016

U mjestu Vitovlje na planini Vlašić nešto poslije 17 sati završen je uviđaj na mjestu na kojem je danas prijepodne smrtno stradao 53-godišnji Milovan Tripković.

Tripković je smrtno stradao nakon eksplozije mine za koju se pretpostavlja da je aktivirao konj uz pomoć kojeg je poginuli izvlačio drva.

Kako je za N1 potvrdio direktor Federalne uprave civilne Fahrudin Solak radi se o protivpješadijskoj rasprskavajućoj odskočnoj mini (PROM-1).

vlasic uvidjaj1111

Portparol MUP-a SBK Rusmir Prohan kazao je večeras za N1 da su deminerski timovi rasčistili put do mjesta nesreće nakon čega se pristupilo uviđaju.

“U međuvremenu, dežurni mrtvozornik u Domu zdravlja Jajce konstatovao je smrt osobe. O svemu je obaviješten dežurni tužitelj koji je odlučio da se ne radi obdukcija nad tijelom koje će biti predato rodbini nastradalog”, kazao je Prohan.

vlasic uvidjaj222

Kako je naveo, još uvijek nisu utvrđene okolnosti pod kojima je došlo do aktiviranja mine.

“Jedna životinja je smrtno stradala, a druga je ranjena. U narednim danima kroz vještačenja koja će biti urađena, utvrdit će se uzrok i način aktiviranja eksplozivne naprave”, kazao je Prohan.

Komentari