Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

mup ks

Završen uviđaj ubistva u lovačkom domu: Poznati identiteti ubijenog i uhapšenog

policija mjesto zlocina uviđaj pixsell
10.02.2019, Suhodol, Bosna i Hercegovina - U mjestu Suhodol udaljenom cca 40km od Sarajeva sinoc je ubijen policajac na strazi koji je cuvao objekt koji pripada Fedaralnoj Upravi Policije. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

U lovačkom domu “Bašci” u mjestu Delijaš, općina Trnovo, jutros je došlo do upotrebe lovačkog vatrenog oružja u kojem je ubijena jedna osoba

Uviđaj na mjestu događaja kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo završen je u 11.20h.

Podsjećamo, u lovačkom domu “Bašci” u mjestu Delijaš, općina Trnovo, jutros je došlo do upotrebe lovačkog vatrenog oružja u kojem je ubijena jedna osoba.

Smrtno je stradao M. V. (1982), dok je usljed dejstva vatrenog oružja povrijeđen N. P. (1997) koji je zadržan na daljem liječenju i nije životno ugrožen.

Također, od krhotina stakla lakše su povrijeđeni: N. B. (2001) i dijete rođeno 2014. godine. U trenutku tragedije nekoliko je  osoba spavalo.

Nakon kriminalističke obrade osumnjičeni I.I. (1953) će biti predat u dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Kako se saznaje, ubijen je Mithat Vejo (1982.), a uhapšen je Ismet Ibričić (1953).