Završeno izvlačenje vozila u kanjonu Tijesno

nezavisne nesreca
FOTO nezavisne.com

Završeno je izvlačenje vozila u kanjonu Tijesno (M-16 Karanovac-Crna Rijeka), gdje se sinoć dogodila saobraćajna nesreća, te se sada na ovoj dionici saobraća nesmetano i bez vanrednih ograničenja – saopćeno je iz Informativnog centra BIHAMK-a.

Pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BiH na graničnim prelazima: Ivanica, Doljani, Gabela Polje,Prisika i Izačić. Na ulazu u BiH duga zadržavanja se bilježe na graničnim prelazima Bosanski Brod i Bosanska Gradiška.

Na ostalim graničnim prelazima pojačana je frekvencija vozila ali zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog izvođenja neophodnih radova na vijaduktu Bojnik, na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Lepenica, vozila saobraćaju jednom trakom. Na istoj dionici A-1, zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman kao i na mjestu radova (Ban Brdo), preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje. Na dionici A-1 Lepenica-Tarčin, zbog radova na potpornom zidu saobraća se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h.

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Zbog izvođenja neophodnih radova na magistralnom putu M-18 Olovo-Kladanj (Karaula), na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

I na ostalim dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi, saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Zbog radova na GP Gornji Brgat (Hrvatska) saobraća se jednom trakom, uz postavljene semafore. Danas od 14 do 15 sati, zbog građevinskog miniranja na gradilištu ovog graničnog prelaza, doći će do obustave saobraćaja u trajanju od 20 do 30 minuta.