Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bihamk

Zbog nesreće kod Kladnja saobraćaj usporen

kombi kladanj nesreca

Zbog izvođenja radova, saobraćaj se od ponedjeljka od 08 sati do petka do 16 sati obustavlja i u tunelu Dragoraj na dionici Ključ-Mrkonjić Grad. Za vrijeme ove obustave saobraćaj je preusmjeren na obilaznicu u neposrednoj blizini tunela

Zbog saobraćajne nezgode (prevrtanje kombi vozila) koja se dogodila u mjestu Gojsalići (M-18 Kladanj-Živinice) saobraća se usporeno-naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Za sada još uvijek nema informacija o eventualnim ozljedama učesnika u ovoj nesreći.

Nakon uklanjanja prevrnutog kombi vozila, nešto prije 16 sati normalizovano je saobraćanje u mjestu Gojsalići (M-18 Kladanj-Živinice), saopćeno je BIHAMK-a.

Zbog loših vremenskih i saobraćajnih uvjeta, vozačima se preporučuje da budu maksimalno oprezni i da drže odstojanje između vozila. Upozorava se i na učestale odrone kamenja i zemlje na kolovoz. Jedno teretno vozilo sletjelo je s puta u Vrnograču (Velika Kladuša), no na sreću uspjelo se zaustaviti prije prevrtanja.

Slijetanje s kolova zabilježeno je jutro i na Majevici…

Saobraćajna nesreća tokom dana desila se i u Mokrom…

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (s izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog izvođenja radova, saobraćaj se od ponedjeljka od 08 sati do petka do 16 sati obustavlja i u tunelu Dragoraj na dionici Ključ-Mrkonjić Grad. Za vrijeme ove obustave saobraćaj je preusmjeren na obilaznicu u neposrednoj blizini tunela.

Zbog radova na mostu preko Drine u Goraždu (R-448) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Na magistralnom putu Nemila-tunel Vranduk, zbog izvođenja neophodnih radova na gradilištu budućeg autoputa, obustavlja se saobraćaj u noćnim satima (od 00.30 do 05.00 sati). Za vrijeme obustave putnička vozila koriste lokalnu obilaznicu, dok vozila preko 7,5 tona koriste alternativne pravce Doboj-Šićki Brod-Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Izdvajaju se i ostale dionice gdje se izvode sanacioni radovi i gdje se saobraća usporeno: Travnik-Vitez (Nova Bila), Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Stupari-Živinice, Šićki Brod-Orašje, Maglaj-Doboj, Livno-Kamensko, Drvar-Bosansko Grahovo i Šešlije-Modriča.

Na graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Na graničnom prijelazu Hum/Šćepan Polje nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prijelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć od 07 do 19 sati. Granični prelaz Deleuša zatvoren je zbog radova, saopćeno je iz BIHAMK-a.