Crna hronika

bihamk

Zbog nesreće kod Kladnja saobraćaj usporen

12/10/2020

Zbog izvođenja radova, saobraćaj se od ponedjeljka od 08 sati do petka do 16 sati obustavlja i u tunelu Dragoraj na dionici Ključ-Mrkonjić Grad. Za vrijeme ove obustave saobraćaj je preusmjeren na obilaznicu u neposrednoj blizini tunela

Zbog saobraćajne nezgode (prevrtanje kombi vozila) koja se dogodila u mjestu Gojsalići (M-18 Kladanj-Živinice) saobraća se usporeno-naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Za sada još uvijek nema informacija o eventualnim ozljedama učesnika u ovoj nesreći.

Nakon uklanjanja prevrnutog kombi vozila, nešto prije 16 sati normalizovano je saobraćanje u mjestu Gojsalići (M-18 Kladanj-Živinice), saopćeno je BIHAMK-a.

Zbog loših vremenskih i saobraćajnih uvjeta, vozačima se preporučuje da budu maksimalno oprezni i da drže odstojanje između vozila. Upozorava se i na učestale odrone kamenja i zemlje na kolovoz. Jedno teretno vozilo sletjelo je s puta u Vrnograču (Velika Kladuša), no na sreću uspjelo se zaustaviti prije prevrtanja.

Slijetanje s kolova zabilježeno je jutro i na Majevici…

Saobraćajna nesreća tokom dana desila se i u Mokrom…

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (s izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog izvođenja radova, saobraćaj se od ponedjeljka od 08 sati do petka do 16 sati obustavlja i u tunelu Dragoraj na dionici Ključ-Mrkonjić Grad. Za vrijeme ove obustave saobraćaj je preusmjeren na obilaznicu u neposrednoj blizini tunela.

Zbog radova na mostu preko Drine u Goraždu (R-448) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Na magistralnom putu Nemila-tunel Vranduk, zbog izvođenja neophodnih radova na gradilištu budućeg autoputa, obustavlja se saobraćaj u noćnim satima (od 00.30 do 05.00 sati). Za vrijeme obustave putnička vozila koriste lokalnu obilaznicu, dok vozila preko 7,5 tona koriste alternativne pravce Doboj-Šićki Brod-Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Izdvajaju se i ostale dionice gdje se izvode sanacioni radovi i gdje se saobraća usporeno: Travnik-Vitez (Nova Bila), Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Stupari-Živinice, Šićki Brod-Orašje, Maglaj-Doboj, Livno-Kamensko, Drvar-Bosansko Grahovo i Šešlije-Modriča.

Na graničnim prijelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Na graničnom prijelazu Hum/Šćepan Polje nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prijelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć od 07 do 19 sati. Granični prelaz Deleuša zatvoren je zbog radova, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.