bihamk

Zbog nesreće na Brčanskoj zaobilaznici obustavljen saobraćaj

nesreca brcko (1)

Zbog aktuelnih radova sporije se saobraća na magistralnim putevima: Jajce-Crna Rijeka, Jablanica-Mostar, Sarajevo-Trnovo (Krupac) i Ključ-Bosanski Petrovac (Lanište), saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK)

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na Brčanskoj zaobilaznici, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren kroz grad.

Na brčanskoj obilaznici danas oko 14 sati došlo je do saobraćajne nesreće u kojoj je jedna osoba zadobila povrede, potvrđeno je iz Policije Brčko distrikta.

– Na dijelu putu između Begovače i Broda dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je učestvovalo jedno putničko i dva teretna vozila –
potvrdili su iz Operativnog centra Brčko distrikta.

Povrijeđena osoba prebačena je u bolnicu.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, od 05 do 21 sat saobraća se dvosmjerno. Od 21 sat do 00.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00.30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Zbog aktuelnih radova sporije se saobraća na magistralnim putevima: Jajce-Crna Rijeka, Jablanica-Mostar, Sarajevo-Trnovo (Krupac) i Ključ-Bosanski Petrovac (Lanište), saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK).

Kolovoz je pretežno vlažan, a zbog porasta temperature i otapanja snijega povećana je opasnost od odrona. Iz BIHAMK-a vozače pozivaju na pojačan oprez. Podsjećaju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.