mrkonjić grad

Zbog obljube djevojčice (12) osuđen na godinu dana zatvora

banja luka policija kafic ATV (1)

Drama koja je potresla Mrkonjić Grad desila se u novembru prošle godine kada je muškarac pokušao napastvovati djevojčicu koja živi u blizini njegove kuće, u jednom mrkonjićkom naselju, ali na sreću nije uspio u svojoj gnusnoj namjeri i djevojčica se spasila od nasilnika

Todor K. (59), iz Mrkonjić Grada, osuđen je na godinu dana zatvora zbog zbog obljube dvanaestogodišnje djevojčice, koju je lani, dok se vraćala iz škole uvukao u garažu.

Njemu je presudu izrekao Osnovni sud u Mrkonjić Gradu zbog krivičnog djela obljuba sa djetetom mlađim od petnaest godina i prema presudi, Mrkonjićanu se u izrečenu kaznu zatvora uračunava vrijeme provedeno u pritvoru od 10. novembra 2021.godine do 10. februara 2022.godine.

Osim zatvorske kazne kako je potvrđeno Nezavisnim novinama, sud je optuženom izrekao mjeru bezbjednosti zabrane približavanja sa oštećenom maloljetnom djevojčicom oko mjesta stanovanja oštećene.

– Optuženom se zabranjuje dalje uznemiravanje odnosno dalja komunikacija sa oštećenom u trajanju od dvije godine od dana pravosnažnosti presude s tim da se vrijeme provedeno na izdržavanju kazne zatvora ne uračunava u vrijeme trajanja ove mjere – navodi se u presudi.

Todor K. je dužan platiti sudu i troškove krivičnog postupka od 6.059 KM te paušal od 250 KM u roku od 30 dana od dana pravosnažnosti presude.

Oštećena je sa imovinskopravnim zahtjevom upućena na parnicu.

Drama koja je potresla Mrkonjić Grad desila se u novembru prošle godine kada je muškarac pokušao napastvovati djevojčicu koja živi u blizini njegove kuće, u jednom mrkonjićkom naselju, ali na sreću nije uspio u svojoj gnusnoj namjeri i djevojčica se spasila od nasilnika.

Nakon toga uslijedila je potraga za osumnjičenim predatorom kojeg je policija tražila u ovom gradu.

– Tada je u Mrkonjić Gradu bilo je opsadno stanje, policija je bila na svakom koraku i tražili su nekog, sve su kontrolisali. Kasnije smo čuli šta se desilo – rekli su tada šokirani mještani.

Osumnjičeni se neko vrijeme krio, ali je potom i uhapšen. Todor K. je tri mjeseca proveo iza rešetaka, ali se u februaru našao na slobodi nakon što je Osnovni sud u Mrkonjić Gradu odbio prijedlog Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka za produženje njegovog pritvora.