Crna hronika

BIHAMK

Zbog saobraćajne nezgode na putu Žepče – Maglaj saobraća se jednom trakom

28/11/2020

Zbog radova na asfaltiranju na magistralnom putu M-5 Kiseljak-Kobiljača, u mjestu Brnjaci, saobraća se naizmjenično, jednom trakom (postavljeni semafori)

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na magistralnom putu Žepče-Maglaj u mjestu Komšići, saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Također je pojačana frekvencija vozila na putevima koji vode sa gradskih izletišta, pa iz BIHAMK-a upozoravaju vozače da voze oprezno.

Na dionicama u višim planinskim predjelima moguća je poledica, a učestali su i odroni zemlje ili kamenja.

Zbog radova na rekonstrukciji raskrsnice na magistralnom putu M-18 u Vogošći (ispred hotela Sunce) saobraćaj je obustavljen. Putnička vozila se preusmjeravaju lokalnim ulicama kroz Vogošću, dok su teretna vozila i autobusi preusmjereni kroz Rajlovac, kao i na Sarajevsku obilaznicu.

Zbog radova na asfaltiranju na magistralnom putu M-5 Kiseljak-Kobiljača, u mjestu Brnjaci, saobraća se naizmjenično, jednom trakom (postavljeni semafori).

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Sarajevo-Tuzla, Nević Polje-Kaonik, Jajce-Crna Rijeka, Livno-Kamensko, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Posušje-Široki Brijeg i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Na graničnom prijelazu Hum/Šćepan Polje nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prijelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć u vremenu od 07.00 do 19.00 sati.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.