Crna hronika

vranduk II

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na M-17 Zenica-Nemila

13/08/2019
FOTO: Ilustracija

Tokom dana u tunelu Vranduk II saobraća se jednom trakom naizmjenično, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila u tunelu Vranduk II na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, saobraćaj je trenutno obustavljen i preusmjerava se na alternativne pravce.

Nesreća se dogodila oko 10 sati kada je kamion udario u konstrukciju koja se nalazila u tunelu, a koristi se za izvođenje radova.

Tokom dana u tunelu Vranduk II saobraća se jednom trakom naizmjenično, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima u intervalima od 00.30 do 01.30 sati, od 02 do 03.30 sati i od 04 do 05.30 sati, dolazi do obustave saobraćaja. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Zbog sanacionih radova na autoputu A-1 Podlugovi-Sarajevo sjever, u dužini od 2 km vozila saobraćaju dvosmjerno.

Sporije zbog radova, saobraća se i na dionicama magistralnih puteva: M-18 Semizovac-Olovo-Kladanj, M-1.8 Srebrenik-Orašje, M-5 Lanište-Ključ i M-4.2 Srbljani-Cazin.

Pojačan je promet vozila u oba smjera na graničnim prijelazima: Bosanski Brod, Gradina, Bosanska Gradiška, Deleuša i Zupci. Na izlazu iz BiH pojačan je promet vozila na graničnim prijelazima: Hum, Ivanica, Bijača, Doljani, Bijača, Gabela Polje, Osoje i Gorica.

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Zbog visokih dnevnih temperatura, preporučujemo da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.