Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sudar s autobusom

Zbog teške nesreće obustavljen saobraćaj na magistrali Tuzla – Srebrenik

nesreca klisura (1)

Na prevoju Rogoj snijeg je skoro potpuno obustavio saobraćaj

Zbog saobraćajne nezgode danas oko 16 sati obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Tuzla- Srebrenik, kod mjesta Klisura.

Povrijeđeni su vozač autobusa i vozač automobila, a brzom intervencijom Službe Hitne medicinske pomoći Srebrenik prevezeni su na UKC Tuzla kako bi im se pružila medicinska pomoć.

Saobraćaj na ovoj dionici odvijao se usporeno, stvorena je kilometarska kolona, te je nakon obavljenog uviđaja normalizovan.

Kilometarska kolona na putu Tuzla - Srebrenik

Kilometarska kolona na putu Tuzla – Srebrenik

Na pojedinim dionicama u višim predjelima pada snijeg i mjestimično se zadržava na kolovozu. U ostalim krajevima saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu, a upozorava se na povećanu opasnost od odrona. Napominje se da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog aktuelnih radova sporije se saobraća i na magistralnim putevima: Jajce-Crna Rijeka, Jablanica-Mostar (Potoci), Sarajevo-Trnovo (Krupac) i Ključ-Bosanski Petrovac (Lanište).

Prevoj Rogoj: Kamioni stali

Na prevoju Rogoj snijeg je skoro potpuno obustavio saobraćaj.

Trenutno stanje na prevoju Rogoj teško

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od 05.00 do 21.00 sat. U vremenu od 21.00 sat do 00.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 00.30 do 05.00 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja, saopćeno je iz Federalnog meteorološkog zavoda BiH.