Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bihamk

Zbog teške nesreće obustavljen saobraćaj na putu Hadžići – Pazarić

nesreca hadzici2 (1)

Osim nesreće na pravcu Hadžići – Pazarić, na južnom izlazu iz Sarajeva, na Mostarskom raskršću, došlo je do sudara dva putnička vozila, zbog čega se vozila preusmjeravaju na alternativni pravac

Zbog teške saobraćajne nesreće potpuno je obustavljen saobraćaj na putnom pravcu Hadžići-Pazarić (u naselju Gradac).

U sudaru su učestvovali putničko i teretno vozilo. Povrijeđena je žena koja je upravljala putničkim automobilom.

Prevezena je u Opću bolnicu “Prim. dr. Abdulah Nakaš”, zadobila je povrede opasne po život.

Osim nesreće na pravcu Hadžići – Pazarić, na južnom izlazu iz Sarajeva, na Mostarskom raskršću, došlo je do sudara dva putnička vozila, zbog čega se vozila preusmjeravaju na alternativni pravac.

Zbog saobraćajne nezgode koja se dodila u Gradačcu (M-14.1) putnička vozila preusmjeravana su da koriste lokalne obilaznice, dok je za teretna vozila saobraćaj potpuno bio obustavljen. Nakon završenog uviđaja, normalizovano je saobraćanje u Gradačcu (M-14.1).

Ulazak u Crnu Goru iz BiH moguć je samo uz obavezni PCR test akreditovane laboratorije iz BiH star maksimalno 48 sati. Za vrijeme važenja ove mjere, ulazak u Crnu Goru nije moguć preko graničnih prijelaza Hum i Metaljka. Granični prelaz Deleuša-Vraćenovići, od ranije je zatvoren zbog radova. Na ostalim graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Na regionalnom putu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad (Bjelajce) zbog sanacionih radova svaki dan, osim nedjelje, saobraćaj je obustavljen u vremenu od 08 do 16 sati, saopćeno je iz BIHAMK-a.