Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

akcija sipa-e

Zbog ubistva policajaca privedena jedna osoba, pretres i u policijskoj stanici na Palama

sipa akcija ss

Glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić potvrdila je da su rano jutros započli pretresi na više lokacija na području Republike Srpske, a po nalogu Tužilaštva KS

U akciji hapšenja osumnjičenih za ubistvo sarajevskih policajaca, koja se od jutros sprovodi na području Pala i Istočnog Sarajeva, privedena je jedna osoba.

Kako se saznaje, pripadnici SIPA-e uz asistenciju MUP-a RS vrše pretres i prostorija Policijske stanice na Palama.

Glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić potvrdila je da su rano jutros započli pretresi na više lokacija na području Republike Srpske, a po nalogu Tužilaštva KS.

– Pripadanici Državne agencije za istragu i zaštitu uz asistenciju, odnosno u suradnji s pripadanicima MUP-a Kantona Sarajevo, MUP-a Republike Srpske i Obavještajno sigurnosne agencije vrše pretrese na više lokacija na području Republike Srpske – kazala je Bavčić.

Akcija se odvija s ciljem hapšenja ubica sarajevskih policajaca Adisa Šehović i Davora Vujinovića 2018. godina na Alipašinom polju.

Podsjetimo, u pucnjavi koja se dogodila 26. oktobra 2018. oko četiri sata ujutru u sarajevskom naselju Alipašino Polje ubijen je policijski službenik Adis Šehović, dok je Davor Vujinović teško ranjen, usljed čega je kasnije podlegao povredama.

Do pucnjave je došlo kada su policijski službenici zatekli grupu kriminalaca u krađi vozila u Geteovoj ulici u Sarajevu.