Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zbog ubistva Samira Draganovića iz Ključa osuđen na doživotnu robiju

draganovic simmons

Zbog ubistva dizajnera Samira Draganovića (23), porijeklom iz Ključa, koje se dogodilo 5. novembra 2017. godine na željezničkoj stanici u Kentu, Jamie Simmons (37) osuđen je na sudu u London na doživotnu robiju.

Prema važećim britanskim zakonima, ubica će minimalno iza rešetaka provesti 26 godina.

Simmons je nesretnom Draganoviću nanio više od 40 uboda mačetom. Mladi Bosanac je tom prilikom pružio otpor, ali, nažalost, protiv sebe je imao nemilosrdnog ubicu s hladnim oružjem, javlja Dnevni avaz.

Simmons je Draganovića ostavio između željezničkih šina, a tijelo ubijenog Bosanca slučajno je, nekoliko sati kasnije, otkrio jedan mašinovođa. U prvi mah, policija je mislila da je Samira udario voz, što govori o teškim povredama koje je zadobio, međutim, nakon detaljne istrage i pregleda CCTV-a, utvrđena je prava istina i ubicu je stigla zaslužena kazna.

Samir Draganović

Za izricanje presude poroti u Londonu trebalo je samo 90 minuta vijećanja. Posao im je “olakšao” sam Simmons, koji je u istrazi priznao ubistvo “iz nehata”, uz tvrdnju da se ničega ne sjeća, te da je u to vrijeme bio pijan.

Porota i sudija mu nisu povjerovali, jer je imao podeblji kriminalni dosje.

Ubica i ubijeni se nisu poznavali, jednostavno, Samir se u pogrešno vrijeme našao na pogrešnom mjestu. Nesretni mladić se u prvi mah pokušao očajnički udaljiti od ubice, međutim, on ga je proganjao dok mu nije zadao smrtonosne ubode.