Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zbog teškog udesa na putu Čapljina-Ljubuški potpuno obustavljen saobraćaj

policija45

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na magistralnom putu M-6 Čapljna-Ljubuški u mjestu Studenci, saobraćaj je potpuno obustavljen.

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros oko 9 sati, poginuli su supružnici Z.B. (1939.) i D.B. (1943) iz Zenice, potvrdili su iz MUP-a HNK-a.

Do nesreće je došlo kada su se sudarili automobil Peugeot 206, kojim je upravljao stradali Z.B. i kamion. Policija je odmah izašla na mjesto događaja i obavlja uviđaj, a o svemu je obaviješten i dežurni tužilac.

saobracajka-ljubuski

Zbog povremenih lokalnih padavina, mogući su mjestimični odroni zemlje ili kamenja na kolovoz. Vozači se mole za opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Povremene polusatne obustave saobraćaja, zbog deminiranja terena, aktuelne su na dionici M-1.8 Lončari-Orašje (u blizini mjesta Dusine) i regionalnim putevima R-448 Goražde-Čajniče (kod mjesta Zupčići) i R-465 Maglaj-Zavidovići (Krsno Polje)

Zbog minerskih radova, do povremenih obustava saobraćaja dolazi u vremenu od 14 do 14.30 sati na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Jajce na lokalitetu Bočac i u vremenu od 09 do 10 i od 13 do 15 sati, na magistralnom putu M-19.3 Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub.

Na putevima gdje su u toku sanacioni radovi, saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Izdvajaju se dionice: M-16.4 Bugojno-Novi Travnik, M-16.2 Prozor-Jablanica, M-17 Jablanica-Mostar ,M-16 Jajce-Banja Luka i M-5 Bihać-Izačić.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.