Zbog utapanja dječaka Rijada iz BiH uhapšene tri osobe u Srbiji

hapse-n-zivanovic_620x0
Foto: Ilustracija

Jagodinska policija uhapsila je odgovorna lica udruženja “Dječija radost” iz BiH čiji su inicijali A. H. /31/ i M. H. /52/ i odgovorno lice hotela “Alfa” M. A. /30/ u vezi sa utapanjem četrnaestogodišnjeg dječaka iz BiH.

Iz MUP-a Srbije saopšteno je da su oni uhapšeni zbog osnova sumnje da su izvršili teška djela protiv opšte sigurnosti, a zbog sumnje da je počinio isto krivično djelo policija intenzivno traga za, takođe, odgovornim licem hotela “Alfa” V. V. /31/.

Sumnja se da su odgovorna lica udruženja propustila dužan nadzor nad djecom, kao i da odgovorna lica hotela nisu primijenila mjere zaštite na bazenu zbog čega se, kako se sumnja, utopio četrnaestogodišnji dječak iz BiH.

Prema nalogu Višeg javnog tužilaštva u Jagodini, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu, navodi se u saopštenju.

Beogradski mediji prenijeli su da se dječak iz Kladanja čiji su inicijali Rijad H. utopio u utorak, 17. jula, oko 22.00 sata u hotelu u okolini Jagodine, gdje je sa ostalim učenicima iz BiH bio gost hotela.

Detalji utapanja dječaka iz Kladnja u bazenu kod Jagodine