Bihać

Žena prijavila da ju je silovao 32-godišnjak

policija bihac

U policiji su potvrdili kako su, odmah nakon prijave ovog događaja, poduzeli potragu za pomenutim muškarcem koji je uhapšen jučer u večernjim satima

Istražioci MUP-a USK provode istragu o slučaju u kojem je 57-godišnja žena iz Bihaća prijavila da ju je silovao 32-godišnji muškarac, potvrđeno je iz policije.

Ovaj događaj se, prema izjavama te ženske osobe dogodio u protekli ponedjeljak u jutarnjim satima.

Prema tim informacijama, oštećenu je 32-godišnjak povezao sa autobuskog stajališta u bihaćkom naselju Kamenica, te je odvezao u naselje Dubrava, desetak kilometara od Bihaća, na skrovito mjesto u blizini jedne šume, te je uz prijetnju nožem, silovao.

U policiji su potvrdili kako su, odmah nakon prijave ovog događaja, poduzeli potragu za pomenutim muškarcem koji je uhapšen jučer u večernjim satima i zadržan u pritvoru. Nad njim se trenutno vrši kriminalistička obrada, a žena je upućena na ginekološki pregled u Kantonalnu bolnicu u Bihaću, te se čeka nalazi i mišljenje ljekara.

Također, vozilo audi domaćih registarskih oznaka, u kojem se navodno dogodilo silovanje, policija je oduzela i ono se nalazi na vještačenju.

U slučaj se uključilo i Tužilaštvo USK, a viuše informacija o svemu biće poznato nakon što se obave sva potrebna vještačenja i prikupi više informacija o događaju.