Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sedrenik

Žena u Sarajevu sjekirom napala muža, tvrdi da je zlostavljao

Foto: Fena
Ilustracija

Prema nepotvrđenim informacijama, žena je napala supruga sjekirom, a policiji je izjavila da je on duži vremenski period verbalno, a povremeno i fizički zlostavljao

Jučer ujutro oko 7.50 sati, Operativni centar je zaprimio informaciju od Zavoda za hitnu medicinsku pomoć da se u porodičnoj kući u ulici Sedrenik, općina Stari Grad, nalazi muškarac u besvjesnom stanju s vidnim povredama glave i vrata.

-Povrijeđeni je prevezen na KCUS, gdje su mu konstatovane teške tjelesne povrede i zadržan je na daljnjem liječenju. Uviđaj, kojim je rukovodio dežurni tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo, obavili su pripadnici Uprave policije. Istog dana u 14.00 sati, uhapšena je I. K. zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo ubistvo u pokušaju na štetu N. K. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela – saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Prema nepotvrđenim informacijama, žena je napala supruga sjekirom, a policiji je izjavila da je on duži vremenski period verbalno, a povremeno i fizički zlostavljao.