Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zeničanin pokušao podmititi policajce s deset KM

policija-kazne

Pripadnici Policijske stanice Stanari juče su uhapsili vozača K.P. iz Zenice, koji je, kako je saošteno iz policije, nakon što mu je rečeno da će mu biti uručen prekršajni nalog, pokušao u saobraćajnu dozvolu stavio 10 KM “da se počaste”.

Policija ga sumnjiči za davanje mita s ciljem podmićivanja policajaca. Prethodno su, tokom kontrole saobraćaja na putu Stanari – Prnjavor, u mjestu Stanari, policajci zaustavili teretno vozilo MAN, vlasništvo privatnog preduzeća iz Zenice, i utvrdili da mu je neispravna signalizacija, odnosno zadnje lijevo poziciono svjetlo i STOP svjetla.

“Kada je vozaču K.P. saopšteno da je Zakonom o bezbjednosti saobraćaja na putevima BiH za taj prekršaj predviđena novčana kazna od 40 KM i da će mu biti uručen prekršajni nalog, on je dao na uvid saobraćajnu dozvolu u koju je stavio novčanicu od 10 KM, a potom je od policijskih službenika zatražio da ne napišu prekršajni nalog i da ‘se počaste'”, sapšteno je iz policije.

“Nezavisnim” je potvrđeno da je nakon izvršene kriminalističke obrade K.P. pušten na slobodu. Po dokumentovanju, protiv njega će nadležnom tužilaštvu biti podnesen izvještaj zbog davanje mita.