Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zeničanka u bašti uzgojila stabljiku marihuane visoku 3,2 metra

konoplja_14
Ilustracija

Pripadnici Odsjeka za posebne namjene MUP-a Zeničko-dobojskog kantona su, u skladu sa naredbom Općinskog suda u Zenici, izvršili pretres kuće koju koristi E. Š. iz Zenice, u ulici Hadžije Mazića put u Zenici, gdje je pronađena nelegalno uzgajana marihuana.

Tokom pretresa slobode je lišena ženska osoba inicijala H. A., koja se sumnjiči da je izvršila sporni zasad

Tokom pretresa, koji je obavljen nakon saznanja da se na navedenoj lokaciji vrši nelegalan uzgoj marihuane, pronađena je velika stabljika indijske konoplje i jedna vazdušna puška, dok je u dvorištu, u dijelu obradive površine, pronađena velika stabljika indijske konoplje visine 3,20 metara.

Pronađena biljna materija je privremeno oduzeta i bit će dostavljena Odsjeku za kriminalističku tehniku i KDZ Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona radi vršenja potrebnih vještačenja.

konoplja_140

Tokom pretresa slobode je lišena ženska osoba inicijala H. A., koja se sumnjiči da je izvršila sporni zasad i protiv koje će, nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnog djela, Kantonalnom tužilaštvu ZDK biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo neovlaštene proizvodnja i stavljanja u promet opojnih droga.