Crna hronika

u ulici Bilimišće

Zenička policija u šupi pronašla više od 27 kilograma marihuane (FOTO)

03/02/2020

Na licu mjesta uviđaj su izvršili službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I u Zenici, kojom prilikom je pronađena materija izuzeta a izvršenim vaganjem i preliminarnim vještačenjem utvrđeno je da se radi o marihuani, ukupne težine 27,5 kg

Policijski službenici Policijske stanice Crkvice u nedjelju, 2. februara, u Zenici, u ulici Bilimišće, u pomoćnom objektu-šupi, pronašli su dvije platnene torbe u kojoj su se nalazili paketi oblijepljeni prozirnom folijom s sadržajem NN materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu.

Na licu mjesta uviđaj su izvršili službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I u Zenici, kojom prilikom je pronađena materija izuzeta a izvršenim vaganjem i preliminarnim vještačenjem utvrđeno je da se radi o marihuani, ukupne težine 27,5 kg.

U vezi s tim, poduzete su sve neophodne operativno-taktičke mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja i pronalaska počinioca navedenog krivičnog djela.

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUPZDK) otkrili su drogu nakon konkretnih operativnih saznanja da se na području Zenice, naselje Bilimišće, nalazi veća količina narkotičkih sredstava.

– Navedene aktivnosti su rezultat stalne saradnje policijskih službenika Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona s građanima, institucijama i drugim subjektima zajednice. Ovom prilikom želimo da se zahvalimo građanima na saradnji u svakom pogledu koja rezultira otkrivanjem počinilaca inkriminisanih radnji – navodi se u saopćenju iz MUPZDK-a.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.