Općinski sud u Zenici

Zenički ugostitelji mogu odahnuti: Inspektoru i njegovoj kolegici šest i po godina robije

20190116161110_518151

Delić, radeći kao glavni kantonalni turističko-ugostiteljski inspektor u Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove ZDK, i Iličićićeva, radeći kao kantonalni turističko-ugostiteljski inspektor, u dogovoru iskoristili svoj položaj s namjerom da se okoriste

Opštinski sud u Zenici nepravosnažno je osudio Ševala Delića (58) i Valentinu Iličić (41) na ukupno šest i po godina, jer su, kako je navedeno u presudi, radeći kao inspektori zloupotrijebili položaj ili ovlašćenje.

Presudom po optužnici Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona Deliću su odrezane tri i po godine kazne, dok je Iličićeva osuđena na šest mjeseci manje.

U optužnici, po kojoj su osuđeni, navodi se da su Delić, radeći kao glavni kantonalni turističko-ugostiteljski inspektor u Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove ZDK, i Iličićićeva, radeći kao kantonalni turističko-ugostiteljski inspektor, u dogovoru iskoristili svoj položaj s namjerom da se okoriste.

Podsjetimo, u novembru 2016. godine su krim-policajci MUP-a ZDK uhapsili Iličićevu i Delića. Dan nakon hapšenja oni su, s lisicama na rukama, dovedeni u Tužilaštvo ZDK.