Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

lukavac

Ženu pronašli svezanu u kući, drugu koja je nestala 30. jula još uvijek traže

put tumare lukavac
FOTO: RTV Lukavac

Riječ je selu koje je udaljeno od Grada Lukavac 20 kilometara, a u njemu mahom žive povratnici

Mještani MZ Tumare u Gradu Lukavac, u velikom su strahu nakon što je jučer pronađena njihova 50-godišnja mještanka, kako javlja lokalna RTV Lukavac, svezana i polunaga u svojoj kući.

Riječ je selu koje je udaljeno od Grada Lukavac 20 kilometara, a u njemu mahom žive povratnici.

Slučaj je policiji prijavio muž od R. S.

“Jučer oko 9:45 sati Policijskoj stanici Lukavac muškarac iz Tumara je prijavio da je u porodičnoj kući pronašao svoju suprugu R. S. u besvjesnom stanju. Na mjestu pronalaska su izašli policijski službenici koji su zatekli žensku osobu, a tu je medicinsko osoblje izvršilo vanjski pregled te nisu zapaženi nikakvi tragovi nasilja. Ženska osoba je prevezena u Dom zdavlja Lukavac te Univerzitetski klinički centar u Tuzli”, kazali su iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Ovaj slučaj je upalio alarme jer potraga za drugom starijom mještankom Jovankom Đurić koja je nestala 30. jula, još traje bez konkretnih rezultata.

Kako je za RTV Lukavac rekao gradonačelnik Grada Lukavac dr. sci. Edin Delić, na predmetu nestale Đurić radilo se i radi intenzivno.

S obzirom da nije bilo nikakvih informacija, istraga se vodila u više smjerova. U kući je živjela sama pa se sumnjalo ili da je sama napustila dom ili da se dogodilo nešto loše. Delić tvrdi kako su, nakon određenog vremena, insistirali da se na ovom predmetu radi kao potencijalnom ubistvu, piše RTV Lukavac.

“Kada se dogodio prvi nestanak, razgovarali smo s porodicom i trudili se da ne eskalira sve u medije, pogotovo nakon situacija koje su se dešavale, ali nakon ovog događaja od jučer, to je bilo nemoguće. U strahu su i mi smo zabrinuti. Sarađujemo i sa Opštinom Petrovac koja granični tu s nama. Svi su uznemireni. Tu je federalni ministar, a tužilaštvo i policija učestvuje s povećanim kapacitetima u potrazi za nestalom”, rekao je Delić.

Pored policije za starijom ženskom osobom koja se udaljila od kuće traga i Gorska služba spašavanja Lukavac te pripadnici lovačkog društva.