Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Žepče zavijeno u crno: Josip poginuo nekoliko dana nakon zaruka

nesreca
Foto: Dnevni avaz

Žepče oplakuje prerano ugašene živote 21-godišnjih mladića Marina Kopića i Josipa Antolovića koji su prekjučer podlegli povredama nakon teške saobraćajne nesreće koja se dogodila na putu M-17 u Poljicima kod Maglaja.

Na mjesnom groblju Vučica u mjestu Lupoglav kod Žepča jučer je sahranjen Marin Kopić, dok će danas na groblju Novi Šeher biti obavljen sprovod Josipa Antolovića, javlja Dnevni avaz.

Majka Dragica i otac Niko te braća i sestre, stojeći pored bijelog sanduka, sa suzama u očima i u nevjerici da Marina više nema, primali su riječi utjehe od rodbine, prijatelja i komšija koji su došli da isprate nesretnog mladića.

Mladići su radili u firmi “Čutuk” iz Žepča, a kobnog jutra krenuli su u Teslić na radni zadatak da servisiraju predajnik koji se pokvario usljed vremenskih nepogoda. Zbog ove tragedije jučer je Mato Zovko, načelnik općine Žepče, koji je prisustvovao sahrani, proglasio dan žalosti na području Žepča. Zastave na svim javnim ustanovama bile su spuštene na pola koplja.

O poginulim mladićima u Žepču su svi imali samo riječi hvale. Kažu da su bili nerazdvojni od srednjoškolskih dana. Nastradali Antolović se prije nekoliko dana zaručio te se planirao dogodine ženiti, a skoro iste planove imao je i Kopić.

Kako priča njihova drugarica Cvita Zrno, obojica su odmah nakon završetka srednje škole počela raditi.

Marin Kopić i Josip Antolović

– Posebno dobro poznavala sam Antolovića, jer je bio u vezi s mojom rodicom. Zaista su bili odlični momci. Nikada nisam čula ništa loše o njima. Ovo je tuga golema – kaže Zrno.

Dodaje da su nesretni mladići kobnog jutra pretjecali na punoj liniji, kada su udarili u autobus, a potom u Renault.

– Kako sam saznala iz priča onih koji su bili bliski s njima, ostvarili su direktan sudar. Nažalost, nisu bili vezani pa im se nisu otvorili zračni jastuci – priča Zrno.

Jučer je odgođeno otvorenje “Božićnog sajma”, a sve da bi mještani Žepča pokazali poštovanje prema ožalošćenim porodicama.