Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zločin u Višegradu: Oca ubio oklagijom, pa SMS-om javio da je pao sa merdevina

policija rs

Pripadnici Policijske stanice Višegrad jučer su uhapsili B.R., zbog sumnje da je u selu Repuševići, opština Višegrad, počinio krivično djelo ubistvo, saopćeno je iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.

On je jučer deset minuta iza ponoći Policijskoj stanici Višegrad putem mobilnog telefona prijavio da je 15. marta ove godine oko 20.30 sati, njegov otac A.R., prilikom penjanja na tavan pao sa drvenih stepenica i preminuo na licu mjesta.

O događaju je obavješten dežurni tužilac koji je naložio da se formira uviđajna ekipa i izvrši uviđaj.

Nakon dolaska na lice mjesta, na podu u porodičnoj kući pronađeno je beživotno tijelo A.R. sa vidnim povredama glave i ruku, te nepokretna starica Z.R., sestra preminulog, koja je takođe zatečena sa vidnim povredama u vidu krvnih podliva.

S obzirom da su na lešu preminulog pronađeni tragovi koji ne ukazuju na pad sa visine, te da je u ostavi pronađena oklagija sa tragovima koji asociraju na krv, postojao je osnov sumnje da je izvršeno krivično djelo ubistvo.

U prisustvu dežurnog tužioca policijski službenici Centra javne bezbjednosti Istočno Srajevo obavili su razgovor sa B.R., koji je priznao da je dan prije prijavljivanja, u dnevnom boravku porodične kuće više puta drvenom oklagijom udario u glavu svog 80-godišnjeg oca i nanio mu tjelesne povrede.

Na licu mjesta pronađeni su i izuzeti tragovi i dokazi koji će biti poslati na vještačenje. Po naredbi tužioca danas će u prosekturi u Istočnom Novom Sarajevu biti izvršena obdukcija tijela nakon koje će biti poznat tačan uzrok smrti.

U konsultaciji sa dežurnim tužiocem policijski službenici nastavljaju rad na dokazivanju i dokumentovanju krivičnog djela ubistvo, navodi se u saopćenju.