Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zloglasni pružni prelaz u Prijedoru odnio još dva života

glavna

Dva lica su smrtno stradala a dva teško povrijeđena u sudaru voza i putničkog automobila „audi“ u Prijedoru, rekla je portparol Centra javne bezbjednosti /CJB/ Prijedor Marija Matić.

„Sudar je policiji prijavljen u 16:50 sati. Dogodio se na pružnom prelazu ‘trinaesta’. Uviđaj je u toku“, kazala je Matić Srni.[yuzo_related]

Ona je navela da su dva teško povrijeđena lica prevezena u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjoj Luci.

Godine 2013. generalni direktor „Željeznica Republike Srpske“ Dragan Savanović najavio je da bi problem pružnog prelaza “trinaesta” u Prijedoru, koji gotovo svake godine odnosi ljudske živote, trebalo da bude riješen početkom 2014. godine, ali se to do danas nije desilo.

Blizu 600.000 KM trebalo je da obezbijede „Željeznice“, a 400.000 KM „Putevi Republike Srpske“ i grad Prijedor, dok je češka firma „AŽD“ donirala opremu.

Na prelazu bi trebalo da budu postavljeni automatski polubranici koji se nailaskom voza spuštaju, a prolaskom voza podižu, javlja ATV.