Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

tragedija u bužimu

Zuhdija prije nego što je ubio Mevlidu pa sebe, na Facebooku postavio fotografiju i poruku (FOTO)

zuhdija

Lokalni mediji objavili su da je ubijena žena bila u posjeti kod porodice, a inače je živjela u inostranstvu

Pamtite me po dobrom, napisao je u noći između četvrtka i petka na svom Facebook profilu Zuhdija Dervić (43) iz Bužima, nakon čega je u Bihaću automatskom puškom ubio svoju bivšu partnerku Mevlidu B. (46) pa potom presudio sebi.

Da po dobrom neće biti upamćen, svjedoče brojni komentari ispod njegove fotografije i objave, gdje su mu poručili da je ubica i kukavica te da je ostavio djecu bez majke.

Prema prvim rezultatima istrage, zločin se dogodio oko 1.30, kada je Bužimljanin, kako se smatra, upucao četrdesetšestogodišnjakinju na njenom kućnom pragu u bihaćkoj Ulici Nerkeza Smajlagića, poslije čega je izvršio samoubistvo.

Policija je nakon pucnjave pronašla dva tijela. Prema nezvaničnim informacijama, na tijelima su uočene prostrelne rane na grudnom košu, pišu Nezavisne novine.

Objavljena je u petak izjava izvora bliskog istrazi, koji je otkrio da sve zasad ukazuje na to da se radi o zločinu iz strasti.

“Njih dvoje su se zabavljali, a nedavno ga je napustila, što on, očigledno, nije mogao podnijeti. Poslije toga Zuhdija je na sve moguće načine pokušavao da se pomiri s voljenom”, otkrivaju izvori bliski istrazi.

Kako dodaju ovi izvori, Zuhdija je Mevlidu proganjao, dolazio joj ispred kuće, zvao je telefonom.

“Međutim, ona nije htjela ni da čuje za pomirenje, a u međuvremenu je našla novog partnera”, rekli su izvori bliski istrazi. Kako je u petak objavljeno, iza nastradale su ostala djeca koju je imala iz prvog braka.

Lokalni mediji objavili su da je ubijena žena bila u posjeti kod porodice, a inače je živjela u inostranstvu. Navodno je, tokom Zuhdijinog krvavog pira, u kući spavala Mevlidina porodica, uključujući njenu majku i brata.

Snežana Galić, načelnica Sektora kriminalističke policije MUP-a USK, potvrdila je da su u ranim jutarnjim satima u gradu Bihaću pronađena dva beživotna tijela. Dodala je da je završen uviđaj te da će biti izvršena obdukcija oba tijela.